Водолази провериха Първа буна преди Йордановден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:59 / 05.01.2017
1036
Водолази направиха щателна проверка в акваторията около първа буна, където по традиция на Йордановден ще бъде хвърлен кръстът, съобщава "Черно море".

Програмата за празника ще започне по традиция в 8.30 часа сутринта с Богоявленска литургия в Катедралния храм "Свето Успение Богородично".

От 10.00 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий" (пред Катедралата) ще се проведе военен ритуал - Благославяне на частите и техните бойни знамена. От 10.30 часа- от Катедралния храм "Св. Успение Богородично" ще тръгне шествие до Алеята на възрожденците в Морската градина. От 10.50 часа с военен ритуал ще бъдат положени венци на паметника на Христо Ботев в Морската градина (Алеята на възрожденците) по повод 169 години от рождението му. От 11.30 часа - на Първа буна на варненския плаж ще се състои Велик Богоявленски водосвет, след което в морето ще бъде хвърлен Христовият кръст.

Паралелна програма на Богоявление ще тече и в квартал "Аспарухово". Началото на празничната програма на 6 януари ще е в 8 часа, когато в храма "Св. Цар Борис" в квартала ще започне утринната молитва. След 9:30 часа се очаква бъде отслужена Света Божествена празнична литургия. В 11:30 часа по случай Йордановден от храма ще тръгне литийно шествие. То ще премине по улиците "Найчо Цанов" и "Кирил и Методий", за да стигне до кораба "Академик" на канала море - езеро. Там в 12:30 часа ще бъде хвърлен и осветеният Богоявленски кръст. Желаещите да участват в надпреварата за изваждането му трябва да се явят между 10:30 и 11:30 часа при кораба "Академик" за медицински преглед.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).