Връчиха отличията от ученическия конкурс "Най-старото злато и Варна – днес"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:52 / 16.05.2022
1479
На тържествена церемония в Английския двор на Варненския археологически музей бяха връчени наградите на лауреатите от ученическия конкурс "Най-старото злато и Варна – днес“.

Конкурсът, организиран от Община Варна, Регионален исторически музей – Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се проведе под патронажа на Кмета на морската столица г-н Иван Портних и бе посветен на 50-годишнината от откриването на Варненския халколитен некропол. Официални гости на събитието бяха г-н Павел Попов, заместник областен управител на Варна, г-жа Димитричка Ганева, главен специалист в дирекция "Образование и младежки дейности“ в Община Варна, д-р Владимир Славчев от Регионален исторически музей – Варна, г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна и др.

Специалната награда на Кмета на Варна бе връчена на седмокласничката от морската столица Кремена Момкова. Ученичката е възпитаничка на школата по изобразително и приложно изкуство "Палитра“ при ОДК.

Специалната награда на Археологически музей – Варна отиде при осмокласника от морската столица Мартин Златев, възпитаник на школата по фотография "Позитив“.

Официалните гости и членове на журито връчиха призовете в отделните категории и възрастови групи. Г-н Павел Попов и г-жа Монка Николова отправиха и приветствия към всички присъстващи.

В богатата музикална програма, съпътстваща церемонията, участие взеха възпитаници на Детски хор "Добри Христов“ , Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета“, Вокален ансамбъл "Зведни струни“, Народен хор "Българче“ при ОДК – Варна. По време на церемонията бе представен и тематичен брой на вестник "Находки“, безплатно периодично издание на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, посветен изцяло на 50-годишнината от откриването на Халколитния некропол.

Водещи на събитието бяха ученичката Никол Добрева от школа "ДМП – Европейски мост“ и г-н Димитър Ялзънов, ръководител на Театрално студио "Вълшебната завеса“.

Веднага след края на официалната част всички присъстващи имаха възможността да разгледат и голямата изложба с експонати от конкурса, разположена в единия от коридорите на Археологически музей – Варна. За всички наградени деца бе предвиден ваучер за безплатно посещение на цялата експозиция на музея.

Списък с имената на всички наградени и повече кадри от събитието, вижте ТУК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).