Всички детски ясли във Варна с нови площадки за игри

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:56 / 26.08.2019
3127
Игровите площадки в 10 детски ясли, които са с общ капацитет от 55 групи, ще бъдат поетапно ремонтирани през тази и следващата година, съобщават от дирекция "Здравеопазване“ към Община Варна.

През 2019 г. дейностите ще обхванат 7 детски заведения - ДЯ №1 "Щастливо детство“, ДЯ №5 "Чуден свят“, ДЯ №7 "Роза“, ДЯ №8 "Щурче“, ДЯ №9 "Детелина“, ДЯ №13 "Русалка“ и ДЯ №14 "Звънче“. През 2020 г. ремонти ще бъдат извършени в  ДЯ №2 "Моряче“,  ДЯ №3 "Зайо Байо“ и ДЯ №4 "Приказен свят“ Останалите две детски заведения - ДЯ №6 "Мечо Пух" и ДЯ №11 "Иглика“, вече ползват нови площадки за игра.

Проектите предвиждат обновяване на алеите към площадките, монтаж на ударопоглъщащи настилки в зоните за игра, нови съоръжения, подходящи за възрастта и отговарящи на изискванията за безопасност, поставяне на пейки, изграждане на пясъчници, осигуряване на подходяща паркова растителност, както и освежаване на външните огради при необходимост. Всички площадки ще бъдат съобразени със съвременните изисквания за безопасност и достъпност, включително за деца с увреждания. На територията на Община Варна има 12 общински детски ясли с 67 яслени групи, равномерно разпределени в различните райони на града. Съгласно нормативната уредба всяка яслена група трябва да разполага с детска площадка за игра на открито.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).