Всички са добре дошли на Празник на Музиката Варна 2017

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 05.06.2017
1689
Тече с пълна сила организацията на типично френския "Празник на Музиката" издание 2017 в България, който ще се състои, за 6-и път във Варна, на 21 юни, по инициативата на Франкофонски център Варна, с подкрепата на Община Варна и Европейска младежка столица Варна 2017.

Този празник, който се чества всяка година на една и съща дата, е създаден във Франция през 1982 г. Днес се е превърнал в международна проява и се провежда в над 700 града в цял свят.

Това мащабно обществено събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са всички музикални стилове. Той е насочен към широката публика, като целта му е да се популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства. Прекрасен повод за един свободен музикален диалог!

Музикантите са поканени да се изявят на доброволчески принцип, и всички представления са безплатни за публиката.

Очакваме срещата си с вас на двете основни сцени, предоставени ни специално за празника от Община Варна: сцена "Раковина" и "Голяма сцена" на входа на Морската градина" между 16:00 - 22:00 часа !
На "Голяма сцена", от 21:00 до 22:00 часа, празничната вечер ще закрие, със свой концерт, нашумялата група Котарашки, която толкова добре смесва балканските ритми с електроника, джаз и блус.

Организират се паралелно различни кратки музикални изяви на по-малко традиционни за това места, като в банка, музикални магазини, книжарница, площада пред Операта, площада пред Апелационния съд, ФКЦ Варна, барове, ресторанти, съвременното пространство "КОФРАЖ", пред Дом на архитекта ... целта е градът да бъде потопен изцяло в духа на музиката и да се пренесе през различни музикални стилове в едно по-леко и живо ежедневие!

Ако желаете да се включите като участници в празника:

- на "ГОЛЯМА СЦЕНА" (на входа на Морската градина)

Бихте могли да организирате вашата изява между 18:00 и 20:00 часа (по-късно сцената ще бъде заета) и да се запишете чрез попълване на следния онлайн формуляр.

Внимание: за да дадем шанс на повече групи и певци да вземат участие, всеки един от концертите не трябва да бъде по-дълъг от 15 минути!


- "СЦЕНИ ИЗ ГРАДА" (на избрано от вас място)

Предпочитате да пеете или свирите на място, което познавате (навън или вътре)?
Присъединете се към програмата ни "Сцени из града", толкова е лесно!
Можете да се свържете с място, което сте избрали и да попитате дали ще ви даде сцена за изява. След това ни потърсете за да впищете вашето участие в общата програма чрез попълване на следния онлайн формуляр

Крайна дата за записване : 16 юни 2017


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).