Вълчето Амарок от варненския зоокът стана на 2 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 26.05.2017
1463
Вълчето Амарок от варненския зоопарк, което бе осиновено миналия февруари, навършва 2 годинки през май.

Вълчето е в добро здраве и заедно с братчетата си се радва на голям интерес сред посетителите на зоопарка. Особено любопитство проявяват най-малките, които често задават въпроса откъде идва неговото име. Легендарното име Амарок му дадоха осиновителите - така се нарича гигантски вълк от митологията на инуитите - древни ескимоски народи. Чрез митологичното име те орисаха вълчето да расте здраво, силно и красиво, да радва всички, дошли да се разходят горския кът на морската столица, където са събрани множество животни от приказките. 

От управата на зоопарка споделят, че Амарок и братчетата му са особено ценни за тях. Това са първите вълчета, родени тук от десет години насам.

Изпълнителните директори на Холдинг Варна Ивелина Шабан и Милчо Близнаков с радост се ангажираха и тази година да се грижат ежемесечно за комфорта на вълчето. С дарените средства ще бъдат подобрявани неговите условия за живот. Те ще се използват за поддръжка и ремонт на обитавания от Амарок кът, закупуване на играчки, дървен материал и други необходими консумативи. С храна и медицинско обслужване всички животни са обезпечени от зоопарка.

С осиновяването на Амарок фирмата се включи в стартиралата през 2013 г. кампания "Осинови бебета в зоопарк Варна". Кампанията е в помощ на зоологическата градина, която радва жители и гости на Варна от 1961 година насам.

"Искрено се надяваме интересът към осиновяване на питомци на варненския зоопарк да продължава и в кампанията да се включват все повече фирми, учреждения и частни лица. По този начин възпитаваме отговорност у децата си, учим ги да полагат грижи за околните, за по-слабите и беззащитните. А когато се грижат, децата се научават да пазят и да ценят усилията-своите и на другите", казват Ивелина Шабан и Милчо Близнаков. Те изразяват увереност, че този пример ще бъде последван, за да има радост в детските очи и всички ние да сме горди, че вече десетилетия Варна успява да съхрани своя приказен горски кът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).