Във Варна: 7 години затвор за Карине, убила бившия си съпруг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 16.02.2017
2564
7 години затвор при първоначален строг режим е присъдата, която днес Варненският апелативен съд произнесе спрямо Карине Колева, убила умишлено преди 2 години и половина бившия си съпруг Михаил К., който е и баща на детето й. 

Втората съдебна инстанция уважи частния протест на Окръжна прокуратура Варна и отмени присъда на Окръжен съд - Варна от началото на октомври 2015 година, в частта с която Колева е била осъдена за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана и бе наказана с година и половина затвор. Апелативният съд измени присъдата и в частта на присъденото обезщетение на близките на убития, като увеличи размера му от 3500 лв на 20 000 лева.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че подсъдимата се познавала и съжителствала с убития мъж от 20 години, като през 2008 година сключили граждански брак. 6 години по-късно се развели, но продължили ежедневните си контакти, които най-често били свързани с употребата на големи количества алкохол. В последните месеци поради липса на работа двамата събирали от казаните в квартала различни неща, които предавали на вторични суровини и с получените пари си купували храна и алкохол, които консумирали заедно. Много често след такива запои между тях избухвали скандали. В късния следобед на 12 септември 2014 година, след като се почерпили добре двамата отново се скарали. Шумният и бурен скандал бил чут от съседите. Малко след 20.00 часа същата вечер Колева се обадила на телефон 112, представила се бащиното й име и заявила, че мъжът й се е прибрал отвън намушкан три пъти.

Пристигналите на място полицейски органи и медицинския екип установили смъртта на 62-годишния Михаил, прободен с нож на 4 места в торса. Единият от ударите в областта на предмишницата бил фатален и засегнал жизненоважни органи.

В рамките на съдебния контрол, за да изясни всички факти и детайли от станалото между двамата бивши съпрузи, втората съдебна инстанция назначи и изслуша нови 3 експертизи - Комплекса съдебна психологична и психиатрична, ДНК експертиза на иззетата кръв, нова Комплексна медицинска трасологична експертиза и др.

Присъдата на Варненския апелативен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15 дневен срок пред ВКС.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
18.09.2014 Карине призна пред съда за убийството на бившия си
14.09.2014 Убийцата Карине лежала в психиатрия, гълтала антидепресанти
14.09.2014 Кървава драма във Варна: Жена намушка 4 пъти с нож бившия си съпруг!
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).