Във Варна има достатъчно сгради за предучилищна подготовка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 11.03.2010
1449
Министерство на образованието и науката, въвежда нова политика за задължително обучение на 5 годишни деца. Това заяви Николина Даскалова, директор на Регионалния инспекторат по образованието във Варна. Даскалова разясни, че промените касаят т. нар. предучилищно образование, което вече става задължително и за по-малките. Директор на Регионалния инспекторат по образованието във Варна коментира, че във връзка с тази нова политика от инспектората изготвят цялостна програма в тази посока, за да може да бъде намерен оптималния вариант за осъществяването и реализирането й.

Тя посочи, че Община Варна има изключително добра разработка свързана със сградния фонд, касаеща новата политика за задължително обучение на 5 годишни деца. Николинка Даскалова каза също, че процедурата все още е в период на обследване. 6 годишните деца имат възможност за избор да получават своето предучилищно образование както в училище, така и в последна - подготвителна група на детската градина. Търсят се варианти, за 5 годишните деца, това обучение да бъде осъществявано на територията на детските градини. До края на месец април ще има пълната информация за планираните паралелки, тъй като до 31 март всяка една от общините дава информация на директорите на училищата за броя на децата подлежащи на задължително обучение в 1 клас.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).