Във Варна обсъждат гражданското участие в еврофондовете от 2021 г.

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:43 / 07.10.2019
1095
Международна конференция "Граждански пространства“ ще се проведе на 8 и 9 октомври 2019 г. в хотел "Голдън Тюлип“ във Варна. Възможностите за участие на гражданите в управлението на средствата от еврофондовете през следващия програмен период - 2021 – 2027 г. ще бъдат представени от 11 ч в първия ден на форума. По темата ще говори представител на Централното координационно звено в Министерски съвет.

Представители на гражданския сектор ще споделят опит и препоръки от участието си в Комитетите за наблюдение на оперативните програми в периода 2014-2020 г.

Граждански активисти от Румъния, Унгария, Словакия, Полша и Чехия ще разкажат за предизвикателствата пред участието на граждански организации в оперативните програми в своите страни. Вера Мора от Okotars Alapitvany, Унгария и Любомира Колчева от фондация "ЕкоОбщност“ ще представят тенденциите в развитието на гражданското общество в Европа до 2030 г.

"Вдъхновяващи пространства“ или как с изкуство и алтернативни дейности да информираме и мотивираме гражданско участие е темата през втория ден от форума.

Международната конференция "Граждански пространства“ се организира от фондация "ЕкоОбщност“ в сътрудничество с Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) с финансовата подкрепа на програма "Европа за гражданите" на ЕК.

 

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).