Във Варна обучаваха лекари на първа помощ със симулатор на НАТО

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:10 / 27.06.2017
1410
Военни лекари преминаха обучение за оказване на първа помощ с военен симулатор. Това стана на IV международен семинар по контратероризъм, който се провежда в УМБАЛ "Света Марина" във Варна.

Симулаторът имитира тежко ранен войник, има реален пулс и дишане, кърви от 6 места. Той е единственият, създаден по стандартите на НАТО. Лекарите му поставят инжекции, правят му превръзки и всички необходими интервенции преди транспортиране до лечебно заведение.

Целта на работата с тренажора е създаване на обстановка, максимално близка до терористичен акт, която да намали стреса на медицинските екипи при реални действия.

Вчера в рамките на семинара бяха реализирани практически упражнения, свързани с координация и организация на реакцията след терористична атака, с природни бедствия, масови жертви, медицинска реакции, триаж, анализ на последиците. Осъществена бе и симулация "Играта на война", която представя планиране на атака от терористична гледна точка.

Представители на 6 държави участват в международния семинар по контратероризъм. Те обсъждат въпроси, свързани с адекватната реакция при евентуален атентат и медицинското подпомагане на жертвите.

Повод за иницииране на форума стана тежкият терористичен акт на летището в Сарафово на 18 юли 2012 г., когато възникна въпросът дали здравната ни система е достатъчно добре подготвена за реакция при нападения или бедствия.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).