Във Варна осъдиха управител на фирма за измама с ДДС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 29.11.2017
1606
Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда за управителя и представляващ "Мега метал" ЕООД Христо Хр., предаден на съд възстановяване на неследващ се данъчен кредит в особено големи размери чрез документ с невярно съдържание. Състав на Варненския окръжен съд призна подсъдимия за извършено престъпление по чл. 256, ал.2, пр.3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, с което 42-годишният мъж получил от държавния бюджет сумата от 28 413 лева, като му наложи наказание 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. С присъдата е бил уважен изцяло гражданският иск в размера на причинената щета за бюджета. В тежест на осъдения са и направените по делото разноски.

Като управител на търговското дружество подсъдимият Христо Хр. решил да се обогати, като получи без правно основание ДДС. Той използвал факта, че дружеството му "Мега метал" ЕООД било регистрирано по Закона за ДДС и възстановил данък добавена стойност за реално неизвършена сделка чрез подадена справка-декларация в НАП, в която декларирал невярно обстоятелство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).