Във Варна откриха паметна плоча на кап. Владимир Минков

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:36 / 11.02.2020
1859
Паметна плоча на капитан ІІ ранг Владимир Минков (1926 – 1990 г.), дългогодишен командир на Военноморска база - Варна, бе открита днес на ул. "Дръзки" № 9.

Венци и цветя бяха поднесени от кмета на Варна Иван Портних, кап. I ранг Ваньо Мусински - замeстник-командир на флотилия бойни и спомагателни кораби към ВМС, офицери и сержанти от запаса и резерва, родственици на капитан Минков, граждани, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. 

Организатор на събитието са Военноморските сили, а в тържествения ритуала участва Представителният духов оркестър на ВМС.

Капитан ІІ ранг Владимир Минков е командир на военноморска база Варна в периода 1948 - 1956 година, съобщиха от ВМС.

В краткото си слово капитан І ранг Мусински описа житейския и професионален път на офицера и моряка Владимир Минков, като изтъкна неговата отдаденост на морската идея и на стремежа му да работи за постигане на целта, независимо от превратностите на времето и на конюнктурните промени.

От името на наследниците и родствениците, г-н Владимир Минков отправи благодарност към командването на Пункт за базиране Варна, командването на ВМС и общинската администрация за инициативата за поставяне на паметната плоча и съпричастността към идеята за отдаване на дължимата почит и признание към паметта на неговия дядо.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).