Във Варна отвори врати първият музей, посветен на благотворителността

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:43 / 10.07.2017
1225
Музей "Посланици на доброто", посветен на благотворителността и филантропията отвори врати във Варна на 8-юли. На откриването присъстваха: Коста Базитов - заместник-кмет на Община Варна, Ленко Ленков - програмен директор "Гражданско общество и демократични институции" на Фондация "Америка за България", както и много гости.

По случай отбелязването на 21 години от своето създаване, Карин дом зарадва гостите на празника с откриването на първата по рода си музейна експозиция, чрез която отправя своето послание за доброта и съпричастност. А на тържеството децата от Карин дом заедно със своите терапевти представиха артистична програма и зарадваха гостите с едно вълнуващо пътуване по света в търсене на приятелството.

Музей "Посланици на доброто" се намира в конферентната зала на Карин дом и в съчетание с прекрасната градина, представлява една интересна дестинация за ученически групи, както и за всички граждани и гости на Варна, изкушени от историята и силата на добрите дела.

"Неговата мисия е да припомни, че българите са не само много талантливи, но и с добри сърца, готови да подкрепят значимите каузи в обществото и не трябва да забравяме да показваме това на следващите поколения. Смисълът на доброто е в това да бъде предавано нататък от всички нас, защото всички ние можем да бъдем посланици на доброто" - сподели Мариана Николова, изпълнителен директор на Карин дом.

Залата отделя специално внимание на варненската следа в подкрепата към една от от най-уязвимите групи, каквато са децата със специални нужди. Тази част от историята на града е разказана чрез живота и делото на Иван Станчов - основател на Карин дом. Музеят ще разкрие малко познати факти за семейната история на Станчови и техния пример в това как благотворителността и обичта към хората се възпитават още от семейството.

Проектът е реализиран с подкрепата на Фондация "Америка за България", а целта на екипа на Карин дом е музей "Посланици на доброто" да се превърне в една задължителна спирка за всички, които искат да предават посланието за повече доброта и съпричастност. Експозицията предлага една образователна алтернатива за учебните заведения, които искат да направят един по-различен урок по история и съпричастност, както и за гостите на Варна, които търсят не само отдих сред красивата природа, но и искат да се потопят в богатата история на града ни.

Музей "Посланици на доброто" е отворен за групови посещения след заявка на тел: 052/ 302 518, както и всеки Вторник и Петък от 15:00. Входът е срещу доброволно дарение, което ще бъде използвано за подпомагане на дейността на Карин дом.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).