Във Варна се проведе областен преглед по пожароприложен спорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:34 / 24.04.2014
601
Днес във Варна се проведе областен преглед по пожароприложен спорт. На спортен комплекс "Локомотив", на бул. "Сливница" в града, премериха сили отборите на Районнните служби по Пожарна безопасност и защита на населението към Областното управление. А гост на състезанието беше отборът на РСПБЗН - Бургас.

Състезанието между отборите, съгласно регламента, се проведе в следните дисциплини:

1) Изкачване с щурмова стълба
2) 100 м пътека с препятствия
3) Пожарна щафета 4х100 м
4) Бойно разгръщане от мотопомпа

Комплексни победители в днешната надпревара са състезателите от съвместния отбор на III РСПБЗН и Летище - Варна, които заслужено се качиха на върха на почитната стълбичка. Техни подгласници са отборите на: I РСПБЗН и РСПБЗН - Долни чифлик.

Добре се представиха и всички състезатели в индивидуалните дисциплини, които показаха добра спортна форма и хъс.

Важно постижение днес отбелязаха 5 деца на възраст между 12 и 14 г., които са част от младежкия отбор на Клуба по пожароприложен спорт към ОУПБЗН - Варна. Младите надежди, за пръв път, се включиха в първата индивидуална дисциплина Изкачване на щурмова стълба и демонстрираха смелост, желание и сръчност при покоряването на височините.

Тази спортна проява е своеобразна подготовка за предстоящото Зонално състезание по пожароприложен спорт, което ще се проведе в гр. Варна на 15 май, на стадион Локомотив, в което ще се включат представителните отбори на ОУПБЗН - Варна, ОУПБЗН - Добрич и ОУПБЗН - Шумен. На следващия ден сили ще премерят отрядите "Млад Огнеборец" в областно състезание.

В началото на месец юни гр. Варна ще бъде отново домакин на Републиканския преглед по пожароприложен спорт, в който ще вземат участие представителните отбори на двадесет и осемте управления "Пожарна безопасност и защита на населението" към всички областни градове в страната.

Пожароприложният спорт се явява фундамент в подготовката на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество - качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).