Във Варна ще се проведе пешеходна обиколка "ArtExtreme СТРАЖА“ 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:41 / 22.08.2018
1686
На 25 август /събота/ от 10:00 ч., за първи път във Варна ще се проведе пешеходна обиколка "ArtExtreme СТРАЖА“ с урбаниста Здравко Петров от historicalroutes.bg и АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева. Сборно място е Градския часовник до "Козирката“. Обиколката ще проследи образа и метафорите на стража в градските пространства около нас, които изразяват идеята за пазителство и съхраняване на мястото и времето. Ще преоткрие образа на стражите на градските истории.  

Здравко Петров е магистър урбанист, създател на historicalroutes.bg за популяризиране и опазване на културно-историческото и архитектурно наследство. Разработва опознавателни туристически маршрути.

 Това е последното събитие от официалната програма на многожанровата изложба "ArtExtreme СТРАЖА“ на АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева, която се показва до 31 август 2018 г. в Морско казино-Варна под патронажа на президента Румен Радев.

Изложбата  "ArtExtreme СТРАЖА“ изследва и показва образа на "СТРАЖА“ – свят пазител на същността в пространство, сътворено от божествената азбука Глаголица. Темата е пресъздадена чрез художествени творби, музика и видео. "ArtExtreme“ модели са световни балетни изпълнители и хореографи. Национален етнографски музей участва в изложбата с избрана част от колекция "Накити“. В изложбеното пространство звучи музиката на "ArtExtreme СТРАЖА“, която е създадена и аранжирана ведно с български ритми от композитора Александър Карагьозов въз основа мелодията на името на изложбата и буквите от Глаголицата – археометрирани от Сдружение "АМАТ“ – инж. Таньо Танев, гл. ас. Ангел Манев, Венера Иванова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).