Във Варна търсят млади жени за бране на ягоди в Испания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:17 / 29.11.2016
1024
За пореден път чрез Агенция по заетостта се набират кандидати за бране на ягоди в Испания. Испански кооператив на производители на ягоди търси 600 селскостопански работници. Желаещите да се възползват от офертата за работа е необходимо да заявят своя интерес в Дирекция "Бюро по труда" по местоживеене. Срокът за кандидатстване е 10 януари, предаде Дарик.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 20 до 40 години, да имат опит в селскостопанска работа и да са физически здрави. Предвид начина на бране и високите температури, желаещите следва да са без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Интервютата за подбор ще се проведат през първата половина на януари в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Подробна информация за работните места и условията за кандидатстване може да се намери в рубриката "Работни места" на националния EURES сайт http://eures.bg/, както и в бюрата по труда.

Равнището на безработица във Варненска област през октомври е 5.3% и нараства с 0.6 пункта спрямо предходния месец, отчитат от Регионалната служба по заетостта. Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от областта е 11 882. В град Варна броят на регистрираните безработни през октомври е 5685, или с около хиляда повече от предходния месец. Това е типична тенденция за този период на годината и се дължи на освобождаване на заетия персонал при приключване на сезонните дейности в сферата на туризма.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).