Във Варна задържаха иранец, издавал чекове без покритие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 15.08.2016
825
По искане на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд взе временна мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 40 дни спрямо гражданина на Ислямска република Иран ХомайоунАли Атородифард, който притежава и канадски паспорт. 

59-годишният мъж е издирван от Интерпол по искане на Обединените арабски емирства за екстрадицията му във връзка с влязла в сила присъда, издадена от първоинстанционния съд в Дубай на 2 април 2012 г.за издаване на чекове без покритие. 

На 7 ноември 2009 год. в Дубай ХомайоунАли Атородифард е издал чекове без покритие на стойност 1, 748 млн. дирхами - валутата в Обединените арабски емирства. За престъплението му е било наложено наказание от 2 години лишаване от свобода. По българския Наказателен кодекс това престъпление също се наказва с лишаване от свобода. Въпреки че деянието е извършено през 2009 год., наказателното преследване за това престъпление не е погасено по давност. 

Издирваният от Обединените арабски емирства е бил идентифициран на летище Варна на 11 август 2016 г. Първоначално е бил задържан за 24 часа на летището, а след това с постановление на Върховната касационна прокуратура задържането му е продължено за срок до 72 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).