Във Варна започва строителството на крематориум

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:29 / 30.10.2014
1114
Във Варна започва строителството на крематориум, който може да бъде въведен в експлоатация през следващата година. Дружеството, което проявяваше интерес към публично-частно партньорство с Община Варна, вече е закупило парцел и само ще изгради съоръжението. Негов партньор ще е немска фирма, заяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик Валентина Софрониева, председател на общинската комисия "Собственост и стопанство".

Заради изчерпващия се капацитет на гробищния парк в село Тополи общинската фирма "Обреди" ще купи съседен парцел от 20 дка. Той трябва да разреши проблема с недостига на места за една година.

Все още няма подписан договор за ремонта на Двореца на културата и спорта, каза още Софрониева. Тя е останала впечатлена от идеите на новия управител на Минко Христов, който според нея ще изведе дружеството на печалба. Софрониева похвали и новия борд на "Градски транспорт" заради намаляването на загубите с 1,5 млн. лв. за по-малко от година.

В бюджета за следващата година ще бъдат предвидени средства за ремонт на поликлиниките, в някои от които има затворени кабинети заради прокапали покриви. След наводнението в квартал "Аспарухово" най-тежко е положението в местното ДКЦ "Св. Иван Рилски".

Заради ремонта на площад "Независимост" коледният базар вероятно ще бъде пред входа на Морската градина, каза още Софрониева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).