Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Възможно ли е Варна може да остане без бюджет поне до октомври?
Автор: Екип Varna24.bg 15:22 / 28.05.2022Коментари (0)1033
© Varna24.bg
Архив
Обжалването в съда на докладнитe записки за продажбата на имоти и тегленето на заем, категорично ще спре бюджета на община Варна, защото не може да се планират разходи, без да е ясно какви са приходите. Това каза в "Позиция“ депутатът от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев, по повод вероятността тези докладни записка да бъдат атакувани в съда от областния управител Благомир Коцев.

Бранимир Балачев уточни, че: "Приходите от имотите и заема представляват 70 процента от т.нар. самостоятелна стойност, която формира бюджета от 559 милиона лева. В същото време няма как да правиш разходи, които са свързани пряко с определени приходи, които пък идват и от заема, и от продажбата на имотите. Едно обжалване реално ще блокира бюджета, а съдебната процедура ще продължи поне 6 месеца. Това означава, че Варна няма да има бюджет поне до септември или октомври“.

"Не виждам основания за това съдът да отмени бюджета и по-конкретно тези докладни записки. Ако областният управител обжалва и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до главния прокурор и ще искам съдебна санкция, защото Варна ще претърпи големи загуби“, подчерта Бранимир Балачев.

"Нито кметът на Варна, нито председателят на Общинския съвет искат война между институциите. Надявам се да има изтрезвяване в екипа на областна управа, за да се види което е полезно за града“, подчерта народният представител.

"По повод думите на областния управител, че част от парите щели да отидат в нечий джоб, трябва да подчертая, че няма процедура в община Варна, която да не е преминала през Закона за обществените поръчки. Да, наистина има фирми, които често печелят, но това са големи фирми, основно строителни, които разполагат с необходимия ресурс и събират повече точки от останалите“, коментира Бранимир Балачев.

"Народните представители от ГЕРБ във Варненски регион ще поискат поне 300 милиона лева при актуализацията на държавния бюджет, с които да се реализират инфраструктурни проекти във Варна и областта“, съобщи още депутатът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: