Възстановяват посещенията в центровете за социална рехабилитация във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:36 / 04.06.2020
1970
Посещенията в центровете за социална рехабилитация и интеграция, за обществена подкрепа и в дневните центрове се възстановяват от 08.06.2020 г., се посочва в заповед на кмета на Община Варна, в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването. Ръководителите на социалните услуги трябва да създадат организация за постепенно възстановяване на работата след проучване на нагласите на потребителите и при спазване на указанията на Агенцията за социално подпомагане. 

До 14-ти юни остава забраната за посещенията на външни лица и свижданията в специализираните услуги и услугите от резидентен тип:  в домовете за стари хора, дома за пълнолетни лица с физически увреждания, приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, в центровете за настаняване от семеен тип, в защитените и в наблюдаваните жилища, кризисните центрове и звено "Майка и бебе“. До 14-ти юни продължава временното преустановяване на  работата на пенсионерските клубове на територията на община Варна. Домашеният социален патронаж и  обществените трапезарии продължават да функционират при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Повече информация тук https://www.varna.bg/bg/1016


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).