Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
За по-малко от половин година Данчо Симеонов профукал близо 8 000 евро за командировки
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 04.04.2012Коментари (1)2559
©
Областният управител на Варна Данчо Симеонов, кадър на ВКР, известен като Доносник номер 1 на морската столица, очевидно е харесал битие а-ла "National geographic". Само за летните месеци на миналата 2011 г.местният държавен наместник и носител на "новия морал в политиката - ГЕРБ", е бил поне 8 пъти в задгранична командировка.

До момента не е ясно да има някакви реални резултати в полза на държавата.

Такива обаче са видни за сем. Симеонови, тъй като във всички воаяжи е участвала и благоверната му.
Турнетата са надлежно документирани в една от социалните мрежи лично от съпругата му Светлана. Пътешествията на двойката досущ приличат на сбъднатата мечта на бай Ганьо - хем изтръшкват Европата, хем държавата плаща.

В Конституцията на България може да няма статут на Първа дама, но пък в живота някои жени са успели да си извоюват представителност на гърба на данъкоплатеца. Данчовата благоверна е подредена до мъжа си на всички командировки. На любезния читател би било прелюбопитно да види с очите си финансовата рекапитулация след всяка семейна екскурзия, облечена в държавническо посещение.

Традиционно областният управител ползва около 800 евро командировъчни за дневни и нощувки за по 3 дни в друга държава.

В тези разходи не са включени билетите за самолети, бензин за автомобили, с които пътуват и друг вид транспорт. Най-прекрасното е, че ако за дневни и нощувки има определен лимит, за самолетните билети такъв не съществува. Простата аритметика показва, че за второто полугодие на 2011 г. Данчо Симеонов е похарчил близо 8 000 евро в командировки. Само за една от командировките си до Брюксел Данчо Симеонов получава 2 700 евро. Това са нощувки и дневни за 4 денонощия. До колко пътешествията из Европата на Данчо и съпругата му са ощетили или допълнили семейния и държавния бюджет, тепърва ще пишем.

Видно е, че семейството си прекарва прекрасно времето на т.нар. "работни визити". Двамата са снимани пред пълни маси, преливащи чинии и огромни халби бира. Видно е още, че промяната на социалния статус не е довела до качествена промяна в интересите им. Жената е снимана в момент на усилен избор на обуща китайско производство, каквито има и на кооперативния пазар във Варна.

Чест спътник на сбъдналото байганьовата мечта семейство е това на зам.-областният управител Славчо Славов. Той също като боса си не прави изключение и води жена си в чужбина. На снимките четиримката преливат от щастие, ситост и задоволеност.

Интересно е, доколко представителят на т.нар. "носител на новия морал в политиката - ГЕРБ" Данчо Симеонов се идентифицира с правилата на партията, чийто представител в морската столица е той самият. Дали е законно и морално да прахосваш хиляди евро на българския данъкоплатец докато разхождаш семейството си по света и нищо, абсолютно нищо не се случва на работното му място? Всички тези визити по държавите могат да минат само в графата "запознаване с чуждия опит" и имат нулева приложимост.

Серията опознай света а-ла "National geographic" продължава с пълна сила и през 2012 г. Само от началото на т.г. до момента Данчо Симеонов и свитата му са осъществили поне 4 командировки по различни причини и без видима полза. Още по-интересни са седмичните командировки на Данчо Симеонов и Славчо Славов.

Абсолютна мистика е защо двамата не пропускат командировка до София всяка седмица. За да не бъдем обвинени в тенденциозност, публикуваме снимки от различните командировки на областния управител на Варна извън родината.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да гласуваме за тях отново, виж каква хубава Морска градина ще имаме благодарение на тях!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: