Забранен за спиране завой стана оживен паркинг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:15 / 03.06.2015
2010
Дали градът е малък за всички автомобили, дали има нужда от подземни паркинги и виновни ли са шофьорите, че спират на забранени места? Това са въпросите, които пробужда материалът на варненец, изпратен до "Народно дело".

Мястото е познато - между басейна и морска гара. Там всяко лято паркират множество автомобили, въпреки табелите за забрани.

"Пиша Ви във връзка с възмущението си както от управата на града, така и от отношението на собствените му жители към него. На снимките ясно се вижда пътен знак "B27 - забранени са престоят и паркирането", показва мъжът.

На табелите пише, че мястото е зона, контролирана от техническо средство тип "паяк". И за всеки случай е нарисувана картинка с това какво се случва, ако паркираш там.

"Резултатът е, че нито техническото средство си върши работата, нито съвестта, чувството на отговорност, моралът, страхът от закона и каквото и да било друго е способно да накара водачите да паркират на празния платен паркинг на 100 метра по-надолу. А има и чисто нов паркинг в посока жп гарата, след което да се върнат в любимото си заведение пеш, любувайки се на морската панорама и гледката към любимия им град, който иначе ревностно защитават. И това не е най-лошото. Проблемът е, че на морска гара акостират известни круизни кораби с туристи, любопитни да узнаят каква изненада ги чака след все по-хубавите курорти един от друг, през които са минали до момента. Достатъчно е да извървят тези проблемни 100 метра, за да видят жалката ни действителност. Убеден съм, че голяма част от тях ще продължат само за да разберат какво ли още ги чака тук. А преживявания не липсват - я отнемане на предимство на пешеходна пътека, дори светофар, я обирче, я рекет в някое такси или заведение... И после се чудя - с какви очи Варна кандидатства за каквато и да е европейска столица? Вярно е, тук има много уникални неща, нетипични за нито едно друго място в Европа, но не и в положителния смисъл. Изводът - ние чакаме нещо от държавата, тя чака нещо от нас. А ако някой направи стъпка, то тя е назад...", възмущава се варненецът.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).