Задържаха 57 лица от активния криминален контингент при спецакции на полицията във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:45 / 18.05.2020
3043
57 лица от активния криминален контингент, в това число и 28 извършители на престъпления, са задържани при специализирани полицейски акции във Варна. Това съобщи на брифинг днес старши комисар Даниел Пашов, директор на ОДМВР – Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"През изминалата седмица на територията на област Варна бяха проведени Специализирани полицейски операции с акцент противодействие на битовата престъпност, задържане на лица с две и повече висящи дела, както и задържане на лица извършители на престъпления.

Обект на акцията бяха и лица, които не спазват карантинните мерки във връзка със заповедите на министъра на здравеопазването. В операциите взеха участие 145 служители на МВР и жандармерията във Варна.

Изградени са 26 КПП-та, 15 групи бяха сформирани и са работили по проверка и задържане на извършители на престъпления, както и на лица обявени за издирване.

В хода на трите операции са проверени 536 лица, 305 автомобила, а отделно от това са съставени 26 акта по Закона за българските документи, 13 фиша и 3 акта по Закона за движение по пътищата.

Успоредно с това са задържани 57 лица от активния криминален контингент, в това число и 28 извършители на престъпления. Образувани са две бързи производства за притежание на наркотици.

В хода на тази операция е открита и оранжерия в село Бенковски със 107 килограма тревиста маса, която е била в етап изсушаване.

В хода на специализираните полицейски операции са образувани и две бързи производства за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Две лица са задържани за кражби от частни домове в община Дългопол. В рамките на операциите е констатирано, че 4 лица не спазват мерките за спазване на карантина и са образувани съответно 4 досъдебни производства", обясни днес комисар Даниел Пашов.

Той допълни, че полицейските операции ще продължат и през тази седмица, като подчерта, че това е основен приоритет на работата на МВР и Прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).