Задържаха апаши, обирали таксиметрови и леки автомобили във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:20 / 14.07.2022
2308
За последните две седмици полицията във Варна е задържала две групи от бандити, обирали таксиметрови и леки коли във Варна и демонтирали катализатори от коли, съобщи на брифинг днес директорът на ОД МВР старши комисар Атанас Михов, предаде репортер на Varna24.bg.

"В последните две седмици в различни части на територията на град Варна бяха регистрирани множество кражби на лични вещи чрез счупване стъклата на леки автомобили, една голяма част от тях таксиметрови. Макар и предмет на посегателствата да са малки суми пари и различни вещи, престъпленията са с висока степен на обществена опасност. Беше извършен анализ на местата, бяха планирани конкретни мероприятия за задържането на извършителите.

Тази нощ около един часа е задържан мъж на 26 години от Стралджа, криминално проявен, осъждан за множество кражби, грабежи, притежание на наркотици. Същият е излязъл преди около месец от затвора. При извършеният обиск на лицето са открити три мобилни телефона и други вещи. Задъжан е за 24 часа. Задържани са още мъж на 27 години от Мездра и 23 годишен от село Венелин - варненско. Съпричастността им ще се изяснява за десет кражби от таксиметрови автомобили на територията на Първо и Трето РУ-Варна. 

Тази вечер около два часа е задържана и друга група извършители на кражба на катализатори от леки автомобили в района на езиковите гимназии. Едното лице е от Шумен, той е познат на полицията и вече е бил задържан за същото престъпление. Другият е от Варна", обясни комисар Михов.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).