Задържаха "под стража" 18-годишния Валентин, заловен с дрога във "Владиславово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:40 / 26.04.2018
2391
18-годишният Валентин М., който е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, от днес вече е с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура.

На 24 април тази година около 17,30 часа в кв. "Владиславово“ при полицейска проверка в него са намерени 26 пакетчета с кристално вещество. Експертна справка установила, че това е амфетамин с тегло 2,01 гр.

Така срещу младежа, който ще навърши 19 години през май, било образувано досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотици. Въпреки младата си възраст, Валентин вече е осъждан за същото престъпление. На 24 октомври 2017 г. той сключил споразумение с прокуратурата и приел да търпи наказание "Пробация“ за срок от 6 месеца, както и да има задължителна регистрация по настоящ адрес за същия срок. Наказанието му е изтекло на 10 март тази година.

18-годишният обвиняем, който е роден в Атина, може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода, ако бъде признат за виновен от съда. Определението на съда, с което е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“, може да се обжалва пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).