"Закрила на детето" се задейства по случая с битото от детегледачка дете във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:51 / 11.04.2019
6919
Държавна агенция "Закрила на детето" се самосезира по случая с битото от детегледачка малко момиченце във Варна и отделът на местно ниво ще извърши проверка, за да окаже подкрепа на семейството, научи Varna24.bg

За медията ни от "Закрила на детето" във Варна обясниха, че тяхната намеса се налага винаги, когато има засегнат интерес на дете. Ще бъде извършено проучване за нуждите на родителите и ако те желаят ще им бъде предоставена психологическа помощ за преодоляване на стреса от преживяното. В случай, че бъде заведено съдебно дело срещу детегледачката, експерти на отдела ще участват и в него.  

Припомняме, че за случая на констатирано посегателство върху малко дете от наета детегледачка сподели майката на момиченцето в групата "Варненски мамчета", а по-късно с нейно съгласие част от коментара й бе публикуван в медията ни. Ето какво гласеше той:

"Това на снимките е нашето момиченце, чиито бузки и ушенца бяха изпонадрани за пореден път от препоръчана детегледачка, с обяснението че сама се е надрала. Детето ми е с изрязани до дъно нокти и множество одрасквания до кръв на места по и зад ушите, зачервено мораво ляво ухо и две симетрични синки на двете бузки, сякаш някой я е стиснал за челюстта. Първият път като се случи, реших, че е случайност и нарочно започнах да следя ноктите й да са винаги изрязани. Адекватно обяснение не получих, как при положение, че няма нокти се е надрала. Това чудовище идва вкъщи от 1 месец, твърди че гледа и друго дете в друго семейство. Ако е истина всичко, което ми е казала искам да предупредя това семейство, както и всички майки, които търсят или имат детегледачки - живеем във време, в което не всеки има баба на разположение и прибягваме до такива услуги - внимавайте какъв човек допускате в дома си, до децата си и семейството си. 

Задължително проучвайте човека (тази бе назначена с препоръка от друга детегледачка и друга майка!!! ) слагайте камери, защото аз наивницата не сложих, понеже не исках да повярвам, че това може да се случи, изисквайте медицинско от психиатър и личен лекар, свидетелство за съдимост и документ за самоличност. 

Звучи супер крайно, но ние сме майки и трябва да можем да защитим децата си! Пиша с много горчивина, защото вярвам, че бебето ми не се е самонаранило и имам насреща думите на една непозната жена срещу едно неговорещо дете с рани по лицето. 

Казах й да ми върне ключовете и че е уволнена. 20 минути по-късно бях блокирана от нея във Фейсбук. Спря да си вдига телефона и ключовете за дома ни не са върнати към настоящия момент. Не всички детегледачки са такива, вярвам че има всеотдайни жени, но това, което ни се случи нека е обица на ухото на всеки. Бъдете здрави и пазете съкровищата си!"

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
17.04.2019 Битката за истината около надраното момиченце във Варна продължава
16.04.2019 Детегледачката, обвинена в тормоз над момиченце: Аз съм последният човек, който би наранил дете!
26.03.2019 Майка от Варна: Поверих детето си на прехвалена детегледачка и го намерих обезобразено!
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).