Закриват две общински фирми от 1 юли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:57 / 15.05.2012
1389
От 1-ви юли да започне ликвидацията на общинските фирми "Жилфонд" и "Дезинфекционна станция - Варна" решиха съветниците от правната, финансовата и комисията по собственост и стопанство. Те не се произнесоха със становище за "Общинска охранителна фирма", тъй като се обединиха около идеята, че е добре преди това да се запознаят с икономически и финансов анализ на дейността й, предаде Дарик.

Според кмета Кирил Йорданов трите фирми трябва да бъдат закрити, тъй като не са конкурентно способни, а тяхната дейност би могла да се изпълнява от общински предприятия със същата или сходна функция.

Димитър Чутурков от БСП изрази несъгласие "Общинска охранителна фирма" да се ликвидира, а на нейно място да функционира предприятието "Охрана Варна", тъй като това би довело до излишно даване на средства за закупуване на нови коли, антени и оборудване.

Мнението на градоначалника подкрепи съветникът Янко Станев, който обясни на колегите си, че трите общински фирми не печелят достатъчно и е необходимо процедурата по ликвидирането им да бъде отпушена. Таня Парушева от "Нашият град" поиска да се направи обстоен анализ на работата им преди съветниците да се произнесат с решение. На заседанието тя попита защо новата структура на общинските предприятия е предимно управленска. Владимир Тонев от същата партия отбеляза, че приходите на общинските фирми идват предимно от наема, който получават от общински имоти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).