Зам.-кметът по сигурността: На възловите кръстовища във Варна камерите работят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:57 / 09.03.2015
2083
Ще продължим да изграждаме пешеходни пътеки във Варна, но ще търсим и начини за облекчаване на трафика. Това съобщи зам.-кметът по сигурността във Варна Тодор Иванов, по време на кръгла маса по проблемите на пътната безопасност.

Той посочи, че общинската комисия за безопасност на пътя дава добри резултати и това си личи по статистиката за пътния травматизъм, която сочи намаляване броят на загиналите и пострадалите при катастрофи.

"Докато обаче в статистиката нямаме нули, за мен е задължително да продължаваме да алармираме обществеността и да информираме всички споделящи отговорността за безопасността на движение във Варна", категоричен бе Тодор Иванов.

По отношение на пешеходните пътеки в града, Иванов заяви, че по предложение на неправителствения сектор и на компетентните органи, до момента са били изградени повече от 27 повдигнати пътеки, а отделно се изграждат още три. Част от тях са осветени и маркирани по съответния начин.

Тодор Иванов заяви, че успоредно с това трябва да се намери и начин да бъде улеснен и трафикът във Варна. "За мен е много важно, институциите да продължат да работят в същия дух, защото резултатите са красноречиви. Когато работим - резултатите са положителни, но когато се опитаме да прехвърлим работата си на някой друг, тогава резултатът е загинали хора", каза още експертът.

Според него обучението по безопасност трябва да започне още от детските градини, защото ако децата получат информация по проблемите на пътната безопасност ще бъдат много по-заинтересовани и внимателни.

По отношение камерите за движение Тодор Иванов коментира, че тези които работят към момента във Варна са малко на брой.

"На възловите кръстовища камерите работят и е добре хората да го знаят. Вярно е, че има проблеми с поддръжката, комуникацията и връзката, но въпреки това достатъчно много камери работят, за да констатират нарушения и водачите да бъдат санкционирани", каза в заключение Тодор Иванов.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
15.10.2018 Тодор Балабанов: Видеонаблюдението е необходимост за Варна
11.10.2018 Опасват центъра на Варна с камери
27.09.2018 Полиция и община ще изграждат нова система за видеонаблюдение във Варна?
01.02.2016 Общината може да купи нови камери за видеонаблюдението във Варна
30.03.2015 Проучват възможностите за рестартиране на видеонаблюдението във Варна
19.03.2015 От 6 до 9 месеца за рестарт на уличните камери във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).