Започна изграждането на 7 къщи за деца от семеен тип във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:08 / 05.03.2014
2315
Днес в ж.к. "Вл. Варненчик", в присъствието на зам.-кмета по европроектите Бисер Младенов и районния кмет Неделчо Михайлов, бе направена първа копка на първия от седемте Центъра за настаняване от семеен тип на територията на община Варна, предаде репортер на Varna24.bg

Инициативата стана възможна благодарение на проекта "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск", финансиран по оперативна програма "Регионално развитие".

Срокът за изпълнение на проекта е 34 месеца, а общата му стойност е 4 832 034, 15 лв. Това включва разходи за ново строителство, обзавеждане и оборудване. 85 на сто от средствата са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, 15 % - са отпуснати от държавния бюджет, а община Варна ще предостави сумата от 614 790 69 лв. за строително-монтажни работи, оборудване и обзавеждане на обектите.

Капацитетът на всеки от центровете е за 14 места. Две от къщичките ще бъдат изградени в ж.к. «Вл. Варненчик» над обръщача на "Градски транспорт", две - в кв. "Изгрев", и три в село Тополи. В тях ще бъдат настанени деца от домовете в село Рудник, Виница, Крушаре и Луковит. С реализирането на този проект ще бъде създадена възможност за закриване на част от 137 -те институции за деца и предоставянето на услуги в семейна среда според индивидуалните потребности на всяко дете.

Проектното предложение съответства на националната стратегия "Визия за деинституционализация на децата в Република България" и планът за действие към нея, както и на Областната стратегия за развитие на социалните услуги и на Стратегията за развитие на социалните услуги в община Варна.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).