Започва Панорама на варненското средно образование

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:53 / 18.04.2016
818
Традиционната Панорама на варненското средно образование ще се проведе на 19-ти април от 10 до 19ч. в хотел "Черно море". Организатори са Община Варна и Регионалният инспекторат по образование. Събитието преминава под знака на "Европейска младежка столица - 2017".

Еднодневното изложение подпомага кариерното ориентиране на учениците от 7-ми и 8-ми клас и техните родители, като насърчава информирания избор на актуални профили и специалности. Те могат да получат консултации "лице в лице" от консултантите на общинския психологичен център и центъра за кариерно ориентиране и да направят профил на своите образователни интереси, нагласи и способности.

Един от акцентите във форума са нововъведенията в областта на дуалната система на обучение и възможностите за изучаване на специалности "2 в 1" на търсени от бизнеса професии, съобщават от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна.

Дейностите по предстоящия прием след седми и осми клас ще представят Първа езикова гимназия, IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", III ПМГ "Акад. Методий Попов», ПГСАГ Васил Левски", ПГТ "Проф.д-р Асен Златаров", ПТГ, ПГГСД "Н.Хайтов", ПГХиХВТ "Д.Менделеев", ПГИ "Д-р Ив.Богоров", ВТГ "Г.С.Раковски", ПГЕ, СОУПЧЕ "А.С.Пушкин", СОУ "П. Кр. Яворов", II СОУ "Неофит Бозвели", VII СОУ "Найден Геров", СОУ "Г.Милев", както и професионалните гимназии по ветеринарна медицина от Добрич и Стара Загора.

Продължава и традицията "Отворени врати за ученици и родители". Тази година на училищно ниво инициативата организират Първа ЕГ - на 23-ти април от 10-13ч.; ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" - на 19-ти април от 11-18ч; ПГГСД "Н.Хайтов" - на 18-22-ри април от 8-17ч; ПГЕ - на 2-ри юни от 13-19ч; ОУ "Васил Друмев" - 18 -22-ри април; ГПЧЕ "Йоан Екзарх" - 18-ти, 19-ти и 20-ти април.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).