Започва обработка срещу цикади и комари във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:40 / 29.07.2015
989
Обработка против цикади и комари започва общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция, дератизация - Варна". На 30-ти и 31-ви юли ще бъдат обработени деретата и някои посочени от еколозите в кметствата детски и спортни площадки, които са особено засегнати от развитието на популацията цикади.

На 3-ти, 4-ти и 5-ти август ще се обработва Морска градина. В същите дни ще се извършат третирания и по жалби на граждани. В периода от 6-ти до 14-ти август продължава обработката на посочените от еколозите места с висока заселеност на цикади, предаде Дарик.

Дезинсекциите ще се провеждат по методите на топлия и студен аерозол, при които се използва специализирана техника, която вдига шум, съобщават от общинското предприятие. Площите ще се обработват в сутрин - от 5 до 10 ч., тъй като при високите дневни температури работният разтвор на използвания биоцид се изпарява във въздуха, без да достигне повърхностите, които трябва да се третират, обясняват специалистите.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).