Започва ремонт на СУ "Д.Дебелянов" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 13.11.2017
1987
В СУ "Димчо Дебелянов" започва реконструкция и строително-монтажните работи по проекта "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна" по ОП "Региони в растеж". Училището е сред 10-те образователни институции, в които ще бъдат инвестирани 16,3 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ. 

Вече са приключили тръжните процедури и има избран изпълнител, който може да стартира предвидения ремонт. Поради мащабността на предвидените строително-монтажни дейности се налага временно преместване на ученици в други образователни институции. Промяната в организацията на учебния ден - премахване на целодневна форма на обучение, преминаване на двусменен режим и др., ще бъде съобразена с учебните планове и ще бъде извършена при стриктно съблюдаване на нормативната уредба, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна.

Разпределението на учениците от СУ "Димчо Дебелянов" ще се извърши както следва: I и II клас ще бъдат временно преместени в СУ "Елин Пелин" / осигурена по една стая за занималня за сборни групи /; Подготвителна група, III и IV клас - в сградата на ОУ "Иван Вазов" и в Професионална гимназия по електротехника /осигурена е една зала за занималня за трети и четвърти клас/; от V до XII клас - в СУ "Любен Каравелов". Точната дата на преместването ще бъде оповестена от учителите или директора на училището. Осигурена е възможност при настъпване на непредвидени обстоятелства ОУ "Стоян Михайловски" също да приеме деца и ученици. Предложението за временната организация трябва да бъде одобрено и на сесия на Общинския съвет.

В още три училища тече подготовка по започване на ремонтни дейности- в Първо основно училище, в 7 СУ "Найден Геров" и в ОУ "Константин Арабаджиев". Във всичките общо 7 училища и три детски градини, които ще бъдат ремонтирани със средства по ОП "Региони в растеж", ще бъдат изпълнени и изисквания за достъпна среда - изграждане на рампи за достъп на инвалидни колички, самостоятелни санитарни възли, а размерите на входни врати и стълбищните рампи ще бъдат с по-лесен достъп за хора с увреждания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).