Започват летни ремонти в 30 училища и 22 детски градини във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:51 / 20.06.2017
1582
В 30 училища на територията на община Варна стартират строителни дейности, включващи ремонти на помещения, класни стаи, физкултурни салони, боядисване на стени и тавани, подмяна на съществуващи метални дограми, обновяване на парни инсталации, възстановяване на обезвъздушителни линии, подмяна на ел. табла, ремонт на санитарни възли, подмяна на канализационни тръби, изграждане на външни площадки, подмяна и укрепване на тротоарни плочи и др.

По-мащабни са дейностите в ОУ "Йордан Йовков" - текущ ремонт на помещения, с цел превръщането им в стая за хранене и класна стая, IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио Кюри" - ремонт на парна инсталация, подмяна на съществуваща метална дограма, подмяна врати и на ел. табла, боядисване на помещения и др., ОУ "Свети Патриарх Евтимий" - поставяне на стълбищен профил, на первази от гранитогрес и др., СУ "Свети Климент Охридски" - частична външна топлоизолация, ОУ "Васил Друмев" - ремонт на санитарни помещения и ОДК- Варна - обновяване на коридори.

Строителни дейности ще се извършат и в 22 детски градини. В ДГ №17 "Д-р Петър Берон" предстои основен ремонт на покрив, подмяна на топлообменник и на котел, ДГ №43 "Пинокио" - топлоизолация на сградата на филиала, ДГ №15 "Гълъбче" - укрепване на тераса, ДГ №32 "Моряче" - поставяне на топлоизолация на покрив и ДГ №40 "Детски свят" - реконструкция на северната ограда и др.

Очаква се да започнат и ремонтни дейности в девет училища и три детски градини по двата проекта по ОП "Региони в растеж" с обща стойност над 19,7 млн. лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).