Засилено полицейско присъствие във Варна и извън града за Великден

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:33 / 24.04.2019
3117
Засилено полицейско присъствие ще има във Варна около храмовете навръх Великден, съобщиха днес от ОД МВР Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Над 15 000 румънски туристи се очаква да пристигнат в курорта "Златни пясъци" за почивните дни и в тази връзка там ще бъдат командировани двама румънски полицаи, които знаят български език в помощ на колегите си от варненската полиция. Те ще останат в курорта от 25 април до 1 май. Това съобщи на брифинг днес комисар Илиян Илиев, началник на отдел "Охранителна полиция" във Варна, който разкри мерките, които се вземат в морската столица за осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите и гостите на града по Великден.   

На всеки храм ще има полицейски служители, като най-много ще бъдат те около Катедралния храм, където се очаква да пристигне огънят от светите земи, каза комисар Илиев. 

Полицейско присъствие ще има  и по кварталите с цел опазване имуществото на гражданите, които ще пътуват и ще оставят домовете си празни. 

През нощта на Великден ще има полицейско присъствие около всеки храм и параклис докато има хора.

"Ние сме там, за да им помогнем, а не да им разваляме празничното настроение", каза комисар Илиев.  

Служители на КАТ, въоръжени с необходимата техника, ще следят за нарушения по пътищата Варна-Добрич, Варна-Бургас и магистрала "Хемус", съобщи главен инспектор Петко Камбуров, оглавяващ Пътна полиция Варна.    

"Обичайно денят преди празниците и в последния празничен ден ще се осъществява засилен контрол по входно-изходни артерии като контрола ще се осъществява с автоматизирани технически средства за контрол на скоростта. Създадена е необходимата обстановка да се прецизират по такъв начин силите, за да се облекчи автомобилния поток и интензитета към храмовете, като на 27 вечерта предвидено затваряне на движението около и подходите около Катедрален храм с цел безопасност.

Предвидени са специализирани полицейски операции във връзка с контрол по употреба на алкохол и наркотични вещества от водачи на МПС и ще се осъществява такъв около зоните и местата, където се събират големи групи от хора, главно питейни заведения. Ще се следи и за неправоспособни водачи. Ще има засилен контрол за скоростта, предвид обстоятелствата, че тя е основната причина за пътнотранспортния травматизъм.

Тече и операция "Пешеходец" и срещу водачи, които отнемат предимството на пешеходците. След март, когато имаше такава СПО бяха констатирани над 480 нарушения и сега операцията ще е паралелно с тази за Великденските празници.

Създадена е организация за ограничение на товарното движение над 12 тона преди празника и в последния работен ден от 16 до 20 часа и от 14 до 20 часа. Контролът ще бъде осъществяван по отношение на пътя Варна - Бургас и АМ "Хемус", каза инспектор Камбуров. 

Какво още вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (46):
04.05.2019 Светла събота е! Вижте какво не трябва да правим в този ден
03.05.2019 Днес е Светли петък, има празнуващи
30.04.2019 Днес е Светли вторник
29.04.2019 МВР: Движението по магистрала "Тракия" е интензивно
29.04.2019 Очаквано: Магистралата се затапи, колоните едва пъплят
29.04.2019 Хиляди понесоха иконата на Бачковския манастир
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).