Затварят едното платно на магистралата до Златни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 27.11.2009
1407
Платното на магистралата за Златни пясъци, което е по-близко до морето, ще бъде затворено за автомобили от следващата седмица. Това реши общинската администрация на спешно заседание вчера. Все още не е уточнено точно откъде ще се отбие движението. Причината е пропадащият подлез, а с него и пътното платно в района на спирка "Траката". "Има реална опасност пътят да се стовари в подлеза", алармира кметът Кирил Йорданов. Той добави, че моментално започва работа по новата организация на движението в района. Трябвало да се уточни къде да са спирките на градския транспорт, каква ще е сигнализацията. В отсечката ще бъде забранено преминаването и на тежкотоварни автомобили - над 3,5 тона, с изключение на автобусите от градския транспорт.

Общината ще възложи и със свои средства изготвянето на проект за укрепване на подлеза. Според експертите, с които градоначалникът разговарял, той можел да стане за не повече от 10 дни. След това щяло да се извърши и аварийно закърпване на подземното съоръжение, което можело да се реализира за около месец. За да стане това обаче, общината трябвало да намери пукнатина в Закона за обществените поръчки. Ако се тръгне по общия ред процедурата ще отнеме между 60 и 90 дни, а в това време със сигурност състоянието на пътя ще се утежни допълнително. Поради тази причина от администрацията търсели как да направят така, че ремонтът да тръгне веднага, защото е крайно наложителен.

Все още не се знае колко средства от общинската хазна ще трябва да се заделят за закърпването на подлеза. За цялостната му рехабилитация обаче местната администрация няма пари, а и едва ли в скоро време ще има. По сметки отпреди няколко месеца, ремонтът му ще струва не по-малко от 10 млн. лв.

Били дискутирани и други варианти за трайно решение на проблема. Сред тях са изграждането на надлез или на нов подлез, но на друго място. Според специалистите обаче, към което и да се премине, то ще коства доста средства. Дори и да се направи естакада, тя трябва да се снабди с асансьори, за да може да обслужва инвалиди и майки с колички.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (82):
13.04.2021 Местният парламент решава за ремонта на панорамния път за Златни пясъци
07.04.2021 Възстановяват панорамния път за Златни пясъци след споразумение на Община Варна и АПИ
20.04.2019 Осигуриха средства за свлачището "Трифон Зарезан“ на пътя за Златни пясъци
31.08.2017 Милиони нужни за укрепването на свлачищата на Алея първа и Трифон Зарезан
24.11.2014 Свлачище надвисна опасно над имоти на север от Варна
17.11.2014 Експерт: Няма опасност от свлечената земна маса в района на "Траката"
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).