Затвор и глоба за мъж, шофирал без книжка и под влиянието на алкохол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 11.08.2021
1089
В бързо производство, по силата на постигнато между страните и внесено за разглеждане споразумение, Районен съд – Варна призна за виновен 42-годишен мъж, съобщиха от пресслужбата на институцията. За всяко от деянията – за управление на нерегистриран по надлежния ред автомобил, без поставени табели с регистрационни номера, за шофиране с алкохолна концентрация от над 1,2 промила, както и без съответното свидетелство за управление на МПС, бяха определени отделни наказания. 42-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към наказанието е присъединена и глоба в размер на 400 лева.

При управление на лек автомобил без идентификационни табели на 25 юли тази година в град Белослав, подсъдимият бил спрян за проверка от патрул. Оказало се, че колата изобщо не е регистрирана по надлежния ред, а проверката с дрегер на водача отчела 2,41 промила концентрация на алкохол. Самият той нямал шофьорска книжка, като в едногодишен срок преди настоящия случай е бил наказван по административен ред, с влязло в сила наказателно постановление, отново за шофиране без съответното свидетелство за правоуправление.  

 Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).