Затвор за изверг, изнасилил брутално ученичка във "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:15 / 14.09.2017
5270
За блудство и изнасилване с непълнолетна ученичка, Районен съд - Варна постанови осъдителна присъда спрямо 29-годишен мъж.

В процедура на съкратено съдебно следствие 29-годишният Стефан Б., беше признат за виновен по двете повдигнати му обвинения - за действия с цел да възбуждане и удовлетворяване на полово желание без съвкупление спрямо 17-годишно момиче и за извършено с употреба на сила изнасилване спрямо същото момиче - престъпления по член 150, ал. 1 по чл. 152, ал. 2 от НК.

Тежките престъпления са извършени привечер на 16 февруари миналата година, в тревни площи между два хипермаркета в квартал "Владиславово". Пострадалото непълнолетно момиче имало насрочена среща с приятелка на близката автобусната спирка, като след 19,30 часа то се придвижвало напряко по оформена пешеходна пътека между двата хипермаркета. 

Зад храстите изскочил мъж с качулка на главата и с маска с прорези за очите и устата. Мъжът неочаквано хванал за ръцете 17-годишната ученичка, запушил устата й с отскубната трева с пръст и въпреки опитите на момичето да се освободи, извършил блудствени действия, последвани от изнасилване. Непосредствено след деянието подсъдимият избягал, а пострадалата била открита от други минувачи, които подали сигнал в полицията. Направената впоследствие ДНК-експертиза по делото уличава извършителя.

29-годишният Стефан Б. е осъждан за грабежи, но е реабилитиран. Районният съд във Варна постанови отделни наказания за всяко от престъпленията, като след редуциране с 1/3 определи той да търпи най-тежкото от тях - 4 години лишаване от свобода в затвор, при общ режим. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

 


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).