Завърши водолазното учение на ВМС "Тритон 2021"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:01 / 27.09.2021
770
Завърши водолазното учение на ВМС "Тритон 2021". Учението се проведе в териториалното море на Република България и беше насочено към усъвършенстване на взаимодействието между различните държави, членки на НАТО при прилагане на съюзните стандарти във водолазната дейност и подводното обследване. В него участваха военни специалисти от ВМС на Република България, ВМС на Република Румъния, както и екип за обследване под вода със специално оборудване от ВМС на САЩ.

В назначените райони на учението беше извършена подробна идентификация на повече от 30 минoподобни обекта. Идентификацията се извърши от водолази и чрез подводни дистанционно-управляеми апарати.

В Пункт за базиране Варна, в присъствието на директора на учението капитан І ранг Ваньо Мусински, заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, се проведе непосредствен разбор-анализ на учението.

Отчетено беше успешното планиране и провеждане на учението, както и изпълнението на всички поставени цели. В следствие постигнатите добри резултати и отличната оценка, дадена от международните участници, беше обсъдена възможността учението да се провежда ежегодно и да бъде отворено за участие за всички държави - членки на Алианса.

В заключение командирът на военно формирование 28580-Варна връчи почетен знак и юбилейна монета на чуждестранните участници в учението.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).