Здравният министър даде "отличен" на двете големи болници във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:19 / 06.07.2015
2794
"Начинът, по който се справят двете ръководства на МБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Св. Марина" е максимално добрият предвид обстоятелствата. А те са различни. В "Св. Марина" има високи технологии и апаратура, там се развива медицина референтна за България.
В "Св. Анна" се справят при други условия. Особено спешното отделение. Това е бойният фронт, варненския "Пирогов". Затова взехме решение Министерство на здравеопазването да отпусне спешно 200 000 лв. за реорганизация на цялото спешно отделение", каза при визитата си във Варна министърът на здравеопазването Петър Москво, предаде репортер на Varna24.bg. 

Според Москов здравеопазването в морската столица трябва да се обедини в един Консорциум, който да включва общински, частни и държавни здравни заведения. Подобно решение било взето вече в Бургас миналата седмица. Разговори по тази тема текат и във Варна, каза здравният министър. 

Министърът засегна и темата със здравното осигуряване, като припомни, че всеки трябва да намери начин да задели 16,80 лв. месечно, за да е здравно осигурен и получава качествена здравна грижа. На тема "здравно осигуряване" и Закона за лечебните заведения Москов срещнал подкрепата на всички политически сили, дори и на Атака, каза днес министъра.

Все още обаче оставала непонятна идеята частен капитал да влезе в лечебните заведения, затова приватизацията на болниците оставала като тема за към края на годината. 

Относно предложението медицинските сестри да работят минимум три години в България след завършването си и едва след това евентуално да търсят препитание в чужбина, Москов каза, че идеята на образователния министър проф. Тодор Танев е смислена и продиктувана от реалността, затова я подкрепя.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).