Здравният министър повежда листата на коалиция ГЕРБ/СДС във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:10 / 01.03.2021
2393
Листата на коалиция ГЕРБ/СДС за участие в парламентарните избори за 45-то НС от 3 МИР Варна беше внесена днес, на 1 март, за регистрация в РИК Варна. Документите бяха представени от областния координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних и вторият в листата маестро Страцимир Павлов. 

"Винаги участваме в избори за максимален резултат. В листата на коалиция ГЕРБ/СДС -Варна са намерили място изключително достойни хора, които ще имат сериозно представителство в 45-тото НС и на които  вярвам, че ще защитят интересите на Варна“, каза след регистрацията областният лидер и кмет на Варна Иван Портних.

Той посочи, че водач  е здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, като в листата е и още един успешен действащ министър Красен Кралев- на младежта и спорта.

На второто място е известният диригент, музикант, пианист и композитор Страцимир Павлов, завършил образованието си в САЩ, където е имал 12-годишна блестяща професионална кариера, но носталгията го връща в България и в любимата Варна. Маестро Павлов е диригент на Варненската филхармония, дирижира оркестъра на НУИ "Добри Христов“, а от 2015 г. и Фестивалния оркестър "Варненско лято“.

Носител е на наградите "Млад учител“ и "Варна“. Трета в листата е досегашният депутат Таня Петрова, директор на ОУ "П.Р.Славейков“,  тъй като образованието е наш приоритет, направи се доста за него през последните години, но има още работа да се върши напред, подчерта Иван Портних. Той посочи още, че в листата има представители на всички професии, както и двама студенти и единият от тях е най-младият сред кандидатите –само на 23 години. Гражданската квота спрямо партийната е представена в съотношение 11 : 19 при общо 30 имена .

Областният лидер поздрави кандидата за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ –Красимир Михалев, който спечели убедително с над 80% от гласовете на частичния вот в неделя в село Слънчево, община Аксаково.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).