Здравният министър провери готовността на МБАЛ "Св. Анна" за летния сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:23 / 27.03.2018
1965
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев провери готовността на морския "Пирогов“ - МБАЛ "Света Анна – Варна“ за активния туристически сезон, който стартира след броени дни.

Многопрофилната болница поема над 90 на сто от хирургичната спешност в Източна България, както и цялата тежка травматология - включително и от курортните комплекси - през летните месеци, в които Варна и регионът са свръхнаселени, обясни в рамките на министерската инспекция изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Красимир Петров.

Министър Ананиев, в присъствието на кмета на Варна Иван Портних и на областния управител Стоян Пасев, инспектира Спешното приемно отделение и сектора по реанимация в МБАЛ "Света Анна“ и поздрави ръководството на болницата за европейската визия и организация на медицинската помощ, оказвана там.

Министър Кирил Ананиев се запозна на място с реновираните клиники в лечебното заведение и с предстоящия основен ремонт на Родилното отделение, осигурен финансово от общинския бюджет.

Здравният министър се запозна с актуалното финансово състояние на морския "Пирогов“, потребностите и затрудненията, които спешната болница на българския Североизток изпитва в осигуряването на качествена медицинска помощ, задържането на качествени медицински кадри и справянето с огромния брой неосигурени пациенти, които постъпват по спешност за лечение.

По време на визитата си в МБАЛ "Света Анна – Варна“ министър Кирил Ананиев бе запознат от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Красимир Петров с потребността от преобразяване на болничния комплекс по съществуващите европейски стандарти и вижданията на ръководството за това.

Министър Ананиев се ангажира да съдейства на ръководството на МБАЛ "Света Анна – Варна“ за осигуряването на високотехнологична апаратура за образна диагностика и за неотложното цялостно реновиране на най-стария корпус в комплекса – съществуващата от 1860 г. и популярна като Сградата с бръшляна, в която е базирана част от администрацията на болницата, както и отделенията по неврология, АГ, Родилно, Неонатология и неврохирургия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).