Земята във Варна подгизна след дъждовете, свлачищата тръгнаха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:04 / 29.05.2012
1113
Проливните дъждове, които се изляха през последните дни, предизвикаха свличане на земни маси във Варна. Подгизналата от влагата земя тръгна надолу по ската малко преди Военноморска болница в посока "Виница". На бул. "Христо Смирненски" се изсипаха около 3 кубика пръст и кал, но районът бе своевременно обезопасен, а по-късно се възстанови и движението на автомобили по трасето. Изпратен бе екип на сметопочистващата фирма "Адиан" да почисти уличните платна на Околовръстното, съобщи Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението" в община Варна.

Според него шахтите са добре почистени, но обилните валежи създават затруднения в онези части на града, където канализацията е по-стара и няма достатъчен капацитет, за да поеме големите количества дъждовна вода. Типичен пример за това е районът на Зеленчуковата борса, който отново се превърна в езеро. Граждани сигнализираха, че вода е заляла и дясното платно на ул. "Девня", до жп прелеза.

Чадърите остават задължителен атрибут и през следващите дни, въпреки че според синоптиците валежите ще намаляват. Вместо проливен дъжд обаче ни очакват краткотрайни превалявания с гръмотевици. Слънце и хубаво време ще има чак към края на седмицата.

Най-обилни за последните дни са били дъждовете в района на Преслав, където са отчетени 97 литра на 1 кв. м. В района на Варна са се изсипали 20 л на кв. м. По данни на хидролозите няма опасност от преливане на реките в Североизточна България.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).