Жегата изгони варненци и гостите на града от центъра

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
15:26 / 22.06.2016
3305
В ранния следобед днес малцина се разхождаха по варненските булеварди и площади в центъра на града, констатира репортерска проверка на Varna24.bg.

Опасно високите температури принудиха варненци и гостите на града да се изпокрият, някои по работните си места, други под чадърите на плажа, трети у дома или в хотела.

На пръсти се брояха желаещите да се разхождат под жаркото слънце. Празни останаха магазините в центъра на града, за разлика от заведенията, където прекарваха времето си онези, които предпочитат социалните контакти на открито.

Учудващ е фактът, че дори сухите шадравани в града останаха без почитатели по това време. 

Специалистите предупреждават хората с ниско кръвно задължително да избягват жегите или да се запасят със студена вода и айран, ако им се налага да са навън в жаркото слънце. 

Препоръчва се всички да се запасят с лосиони против изгаряне, шапки и да консумират повече течности. Чудесен коктейл в топлото време е вода с лимон и лед. В комплект с всичко това върви и доброто лятно настроение.
 
Според синоптиците времето през нощта ще е ясно. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северен вятър. Минималните температури ще са високи между 19 и 24 градуса. 

Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в Предбалкана и крайните североизточни райони. Ще духа умерен, по крайбрежието и засилен вятър от север и североизток. Максимални температури 31-36, по Черноморието 25-30 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 21-24, северно от нос Калиакра 17-18 градуса.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).