Жители на квартал “Бриз" искат детска площадка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:49 / 29.12.2016
1319
Жители на варненския квартал "Бриз" искат общината да вземе мерки срещу презастрояването на района. С подписка те ще настояват и за изграждането на детска площадка за многото малчугани, които сега са принудени да играят покрай колите. За да популяризират инициативата, те организираха протестно парти, съобщава БНТ.

Квартал "Бриз" във Варна се намира в непосредствена близост до морската градина и се смята за един от елитните места за живеене в града. От няколко години обаче новите сгради в квартала се множат безконтролно. Това създава редица неудобства на живеещите наоколо хора.

"Всеки казва - "тука е близко Морската градина", но реално с количка аз не мога да отида до там. Има доста малки деца в района, а няма място, където да играят тези деца.", споделя Даниела Костадинова.

На импровизирано парти вчера хората от общността разказаха за петицията, която са започнали. Вече 150 души са положили подписа си под искането да бъде изградена в квартала поне една детска площадка.

Лили и Йоана са само две от многото децата, които живеят в района, но няма как да играят навън. Родителите им се надяват, че ще могат да извоюват за децата си пространство, което да бъде само тяхно - далеч от колите и строителните площадки.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).