Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
∆ители на варненско село искат оставката на ѕортних заради бездействие
јвтор: ѕламена Ќиколова 11:03 / 04.04.2018 оментари (7)2973
© Varna24.bg
∆ителите на варненското село  онстантиново изпратиха ново гневно писмо до кмета на ¬арна »ван ѕортних, в което го обвин€ват в бездействие по отношение решаване проблема с инфраструктурата в селото. “е насто€ват дори за оставка на варненски€ градоначалник.

Varna24.bg публикува писмото без редакторска намеса:

"ѕисмо до г-н »ван ѕортних Ц кмет на ќбщина ¬арна относно отказа му да откликне на потребността от изграждане на улична инфраструктура и мръсна канализаци€ в с.  онстантиново - общ. ¬арна от†»нициативен комитет жители на село  онстантиново, общ. ¬арна.

ќтносно:†Ќежеланието ни повече да живеем по подобен недостоен начин.†

√-н ѕортних, след всички входирани в общината молби и писма останали без отговор за изграждане на мръсна канализаци€ и ремонтиране и асфалтиране на улиците на село  онстантиново, се обръщаме отново към ¬ас, сега от позици€та на упълномощен орган избран и излъчен от жителите на селото ни.

Ќееднократно, ние, жителите и кметът на селото  онстантиново, сме ¬и запознавали с проблемите ни Ц липса на мръсна канализаци€, неасфалтирани улици и неукрепени дерта. Ѕлизо две хил€ди души етнически българи, сме поставени в унизителното положение да ¬и молим, за нещо, което тр€бва да изпълните и ни осигурите по закон Ц право на нормален достъп до домовете ни. Ќе ¬и молим за отпускане на социални помощи за безработица, (ц€лото трудоспособно население тук работи и с данъците изплаща заплатата ¬и), а за това да ни осигурите елементарни услови€ за нормален живот - достъп до къщите ни и канализаци€. јко сте забравил, ¬и припомн€ме, че като ¬аши избиратели и работодатели, като граждани на република Ѕългари€ и жители на село в териториалната компетентност на община ¬арна, имаме не само правото да ¬и молим, но и да изискваме да ни осигурите тези услови€. јко не можете или не желаете да го сторите, ¬и призоваваме да подадете оставка и освободите поста си, за избор на по-достоен кандидат. Ќие загубихме търпение да се борим с бюрокраци€та ¬и и ни омръзнаха празните ¬и обещани€ - преди изборите и след наводнението; такива, направени в лични срещи с нас и в отговори на наши писма и публикации в медиите. ѕрипомн€ме ¬и главното от т€х: "ще направим", а не "направихме". ≈то кра€ само на последни€ ¬и отговор до медиите, който гласи: "ƒо момента в ќбщина ¬арна не е получен отговор от комиси€та - нито отказ, нито потвърждение за отпускане на исканите средства." “ези средства, твърдите, са поискани преди две години! ќще двадесет (или двеста), ли тр€бва да почакаме, за да започне да се прави нещо за селото ни? ўе припомним и последни€ отговор, който дадохте на питане на наш жител преди повече от година: "«а щетите - чакаме решение на комиси€та, над€вам се да е скоро, ако не - ще го направим с бюджета на общината. «драва и щастлива 2017-та!"

Ќе ¬и ли се струва, че на този фон, г-н ѕортних, алюзи€та ко€то внушавате с думите на Ћевски от снимката на профила си във ‘Ѕ: "ƒела са нужни, а не думи", изглежда съвсем... нелепо, (да не използваме друга дума,) пред вид всички празни обещани€, които дадохте?

ќт много години в селото ни н€ма положени и 100 метра асфалт. ћайките ни, отиващи да продават на пазара, за да донад€т н€кой лев към мизерните си пенсии, децата ни и ние, които с отчислени€та от нашите заплати, плащаме вашата, вървим с километри по разбити и кални улици, за да стигнем до спирката на междуградски€ или училищен автобус. ∆ените ни и майките на българчетата Ц същите онези наши деца Ц децата на намал€щи€т ни етнос, трошат бебешките колички по разбитите, кални и изровени от поро€ улици. “рошим леките коли, нервите и парите си (, останали след облагането им с данъци за ¬ашите заплати!)... » се питаме защо? «а да ¬и осигур€ваме комфорт и обезпечаваме само кметското ¬и възнаграждение, ли?!

» тук не става въпрос дори за н€ко€ обезлюдена високопланинска махала, а за селище с 2000 души българи, отсто€що едва на петнадесет километра от ¬арна, с тенденции за превръщането му в квартал, според н€кои туристически и агенции за недвижими имоти! ƒве години след наводнението, селото ни изглежда по същи€ начин, както тогава - изровени и останали без асфалт улици, неремонтирани мостове и хора, за пореден път излъгани от управниците си... ќт ¬ас, господин ѕортних!

ќмръзна ни от лъжи и популизъм! Ќаслушахме им се от устата ¬и преди избора ¬и за кмет, след наводнението и до сега! ќмръзна ни от ц€лото безхаберие и дебелоочие на местната власт - сл€па и глуха за проблемите ни! ћоже във ¬ашите очи да сме сел€ни, (калпав материал или дебили, според н€кои от колегите ¬и политици), но освен това сме и българи, все още живи, и живеещи тук, в Ѕългари€, със същите (, а веро€тно, и много по-елементарни) нужди от ¬ашите и тези на семейството ¬и... Ќо по примера на лидера си от ћизи€, и ¬ие не направихте за нас нещо повече от безплатен PR на гърба на страданието ни... «а което, като избиратели и народ, освен Ѕог, ви осъждаме и ние!†

ѕриканваме ¬и да про€вите доблест (, ако е възможно), подадете оставка и освободите м€стото си за избор на по-достоен кандидат.

»нициативен комитет Ц с.  онстантиново".ќще по темата: общо новини по темата: 11
14.01.2019 »
27.12.2018 »
03.08.2018 »
03.08.2018 »
02.08.2018 »
26.07.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.04.2018 г.
0
 
 
»ма и едно сметище в гората над  онстантиново,до гробищата ,знам това,два пъти съм ходил там !“ака смърди ,че не се трае !
0
 
 
¬ града н€ма оправени улици,вие за село говорите рЯШВ,това виц ли е
0
 
 
"ƒраги съсел€ни" както би се изразил покойни€т √еорги –усев,от вашето село не може да се краде,така че......не чакайте нищо!јко...по н€каква случайност се реализира проектът за 3-мост, може и да ви оправ€т инфраструктурата!
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јприл 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
¬еликден 2019
“¬ и шоу сезон 2018/2019
Ќов јспарухов мост
ƒёЎ на „ерно море, сезон 2017/2018
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: