Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жители на варненско село с молба до кмета за основен ремонт на пътя Каменар-Куманово
Автор: Пламена Николова 09:36 / 21.04.2022Коментари (0)1960
© Varna24.bg
Архив
Жителите на аксаковското село Куманово изпратиха отворено писмо до кмета на Варна Иван Портних. Ето за какво настояват те в писмото, споделено и с Varna24.bg:

"Уважаеми г-н Портних,

С това отворено писмо, искаме да насочим Вашето внимание и усилия в разрешаването на един наболял проблем, който отдавна занимава жителите на с. Куманово, община Аксаково.

Като граждани на демократична държава, в която се намира и нашето малко селце наброяващо близо 500 души, Ви молим да възложите рехабилитация и реконструкция на участък от път VAR2086 Куманово-Каменар до общинска граница (Аксаково- Варна).

Както знаем от проектобюджет 2022г. предстои основен ремонт на път VAR2033, а той е част от пътя за който ние се борим от години. Само 2.6 км!

За нас, жителите на село Куманово е от жизнено значение състоянието на въпросния път. По него ние ежедневно пътуваме до гр. Варна, където работим и учим. Целия път е осеян с дълбоки дупки, неравности и пукнатини. Шофирането по него е опасно, липсва маркировка и пътни знаци.

По въпроса сезирахме в писмен вид многократно, както Вас г-н Портних, така и г-н Атанас Стоилов (кмет на община Аксаково). Пътят е собственост на двете общини, но Вие това добре го знаете.Обърнахме се и към Областна управа, и към Министерски съвет!

През 2021 г. г-н Марио Смърков (бивш Областен управител), се застъпи за нас, жителите на село Куманово и тогава община Аксаково извърши "текущ ремонт". След него пътят продължава да бъде опасен. В момента отново е с огромни дупки, което принуждава шофьорите да преминават в отсрещното платно, а това е предпоставка за ПТП.

Г-н Портних, молим този път да обърнете внимание и да бъде назначена и извършена реконструкция и основен ремонт на пътя Каменар-Куманово, та дори и само във Вашата част (2.6 км.)

Ще бъдем благодарни след 30 години чакане, точно Вие, да оправдаете доверието, което сме гласували в началото на мандата Ви. 

Това е последното, което можем да направим преди да излезем на протест, заявявайки недоволството си", се посочва в писмото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Съдебна реформа
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: