Жители ще помагат на общината си за опазване на околната среда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:00 / 18.05.2023
653
Жителите на община Долни чифлик ще помагат на администрацията за опазване на околната среда. Това е една от целите на проект, по който се проведе семинар във Областния информационен център (ОИЦ) - Варна, научи Varna24.bg.

Форумът бе по реализацията на проекта "ЗА Екологичното образование на Децата и зелеНа Община (ЗАЕДНО)“, който се финансира от ОП "Добро управление“ 2014-2020 г. Общият му бюджет е 59 991, 84 лв. Бенефициент е Сдружение с нестопанска цел "Младежки спортен клуб Варна“.

Основната цел на проекта е да подкрепи гражданското участие в процесите на вземане на решения в Община Долни чифлик, като в рамките на 10 месеца създаде и тества инструментариум за периодичен граждански мониторинг върху действията, решенията и политиките, провеждани от общинската администрация. В рамките на събитието в залата на ОИЦ в морската столица представители на "Младежки спортен клуб Варна“, Община Долни чифлик и неправителствени организации дискутираха как гражданското общество може да отправя препоръки към местната власт за адресиране на реформи, свързани с разделното събиране на отпадъци. На базата на допитване са направени препоръки към администрацията за подобряване на взаимодействието с гражданите, сред които мерки за повече видимост на инициативите, свързани със зелени политики, оптимизиране функциите на интернет страницата на общината, иницииране на онлайн проучвания, обсъждания и кампании, които да ангажират гражданското общество, провеждане на консултативни съвети и др. На местната администрация ще бъдат предложени механизми за мониторинг и за бонуси и санкции, чрез които да се осъществява ефективен мониторинг за разделно събиране на отпадъци и опазване на околната среда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).