Змия изпълзя в Морската градина

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
16:18 / 30.06.2016
5955
Читателка на Varna24.bg изпрати снимка на змия, изпълзяла на открито в Морската градина на Варна пред очите на родители и деца. Това се е случило вчера на алеята под Пантеона преди местност "Салтанат" и то за втори път в рамките на седмица.

Това е поредният случай, при който влечуги са забелязани на публични места в морския град. Неотдавна змия влезе в магазин на Червения площад и беше убита от шокирана продавачка.

Зачестиха и сигналите за забелязани влечуги по занемарени детски площадки във Варна. 

Един от тях е за изоставена такава площадка зад бл. 15 в ж.к. "Владислав Варненчик", където въпреки огромните храсталаци и изтърбушени съоръжения продължават да играят деца. Едно от тях е видяло влечуго, което се е шмугнало в храстите. 

Фактът, че морската столица се превърна в терариум не учудва никого, като се има предвид, че целият град е потънал в буйна растителност, за което не веднъж Varna24.bg алармира. 

Във "Владиславово" човек е поискал косачка от районното кметство, за да окоси джунглата, избуяла около детска площадка, но не е получил съдействие. 

На много места гражданите запретнаха ръкави и започнаха сами да премахват треви и храсти, за да предотвратят появата на змии и кърлежи. 

Не успя и идеята на природозащитници да бъдат пуснати таралежи, които да изядат змиите, преди те да са "изяли" жителите на морския град. 

Не е ясно защо тази година Община Варна закъсня толкова с окосяването на ненужната растителност в града.

Оказа се, че освен появата на змии около детските площадки във Варна, на много места са израснали високи храсти от канабис. 

Стана ясно, че това е така, тъй като фирмата, обработвала пространството около детските кътчета донесла от някаква софийска нива пръстта за оформяне на зелените площи. Вероятно почвата преди това е била използвана за отглеждане на "веселата" зеленина. 

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).