Зрелищна демонстрация пред Община Варна! Огнеборци и доброволци спасяваха хора

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:51 / 05.12.2019
4546
Със зрелищна демонстрация пред сградата на Община Варна доброволци и огнеборци спасяваха хора от горяща сграда, предаде репортер на Varna24.bg.

Три противопожарни автомобила "дефилираха" с пуснати сирени и светлини пред сградата, а от тях излязоха екипи, които разпънаха огромен батут, върху който беше приземена кукла, за да се покаже как се процедира в случай с бедстващ при пожар човек по високи етажи на сграда.

След това бе извършена демонстрация на спасяване при пожар с вишка от противопожарен автомобил. 

Демонстрацията бе по повод Международния ден на доброволеца - 5 декември. В акцията участваха екипи от доброволното формирование на Община Варна и сили на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Варна. 

В занятието участие взеха пожарен автомобил, аварийно-спасителен автомобил, пожарна авто-механична стълба и специализиран автомобил за извършване на химическо разузнаване. 

Проявата, свързана с отбелязване на празника, е израз на желание за популяризиране дейността на доброволците от ДФ – Варна, както и да се покаже на варненската общественост, че ефективната защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации, означава тясно сътрудничество между професионалисти и доброволци.

Цялата демонстрация вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).