Над 600 участници от 32 държави участваха в Маратон Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:28 / 09.11.2020
1030
Над 600 участници от 32 държави стартираха в тазгодишното издание на Маратон Варна. Бегачите премериха сили, разпределени в 3 дистанции - класическа на 42 км, на 21 км. и на 10 км. Стартът на площад "Независимост" даде министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който обяви, че проявата във Варна е последната част от националната верига маратони, провели се през тази година. Маршрутът премина през централната пешеходна зона и Морската градина.

Призовите места в класическата дистанция грабнаха Юсеф Сбаи от Мароко и Клементине Муканданка от Руанда. На второ и трето място при мъжете се наредиха Дънкън Коеч от Кения и Джан Симукека от Руанда, а при жените съответно Джабет Наом от Кения и Карен ван Пройен от Белгия. 

При по-късата дистанция от 21 км. първенци са Богдан Семьонович от Украйна и Франсин Нийомуканзи от Бурунди. Втори и трети при мъжете са Жан-Мари Нийомукиза от Бурунди и Джоа Коеч от Кения, а при жените Валентина Верецка от Украйна и Аделине Мусабюйезу от Руанда. 

На най-късата дистанция местата при мъжете са разпределени между Стоян Владков от България, Павло Верецки от Украйна и Иван Попов, а при жените - Оливера Йовтич от Сърбия, Маринела Нинева и Силвия Георгиева от България. 

Наградите връчиха министър Красен Кралев, зам.-кметът на Община Варна Коста Базитов, Бончо Бонев – зам.-председател на Обединени спортни клубове "Черно море“, Анатоли Илиев, Даниел Дуков и Десислава Календжиева от организационния комитет на състезанието.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).