Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Страхотни новини за бизнеса във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 14.12.2020Коментари (0)2285
©
Варненски предприятия, които са спрели да работят заради пандемията, ще бъдат освободени от такса битови отпадъци. Предложението на кмета Иван Портних беше одобрено с пълно единодушие на днешното онлайн заседание на ПК "Финанси и бюджет“.

Плащането ще бъде опростено само за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване за определен период от 2020 г.   Фирмите са длъжни да докажат с финансови и други документи, че временно са преустановили стопанската си дейност след обявяването на извънредното положение на 13 март тази година. За да ползват облекчението, управителят или упълномощено от него лице ще трябва да подаде искане в дирекция "Местни данъци и такси“, придружено със съответните финансови документи.

Членовете на комисията одобриха и предложение на групата на ПП ГЕРБ за подпомагане и облекчаване на бизнеса и жителите на Варна, засегнати от допълнително въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Бизнеси, които попадат в обхвата на заповедта на министъра и са с преустановена дейност, ще бъдат освободени от наеми на общински помещения и имоти, както и от такса "тротоарно право“ за срока от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г.

За този срок няма да се дължат и такси за ползване на детски ясли и градини, бе решено още на днешното заседание.  

Община Варна ще отпусне над 350 000 лв. от бюджета си за покриване на част от задълженията на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Съветниците от ПК "Финанси и бюджет“ дадоха съгласието си бившият Тубдиспансер да получи средствата като целева субсидия за изплащане на заплати, осигуровки и данъци на персонала, но окончателното решение ще вземе Общинският съвет.

Над 250 000 лв. ще бъдат осигурени от местната хазна за съфинансиране на допълнителни разходи по проект за изграждане на "Център за грижа за лица с различни форми на деменция“ и ремонт на сграда за "Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“.   В хода на реализацията на проекта, който се реализира с европейски средства, са възникнали непредвидени дейности, скрити дефекти по отделните конструктивни елементи, промяна на места на технологията и вида на проектните решения и т.н., стана ясно на днешното заседание.

Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да кандидатства по проект "Красива България“ за основен ремонт и реконструкция на площадки за игра в ДГ №2 "Щастливо детство“. Проектното предложение дава възможност да бъдат реконструирани и оборудвани четири площадки за игра на открито на територията на детското заведение. Бюджетът за изпълнението е в размер на около 155 000 лв. Половината от средствата ще бъдат осигурени по "Красива България“, а другата половина – от общинската хазна. Срокът за подаване на проектното предложение е 6 януари 2021 г. Продължителността за изпълнение е до 12 месеца.



Още по темата: общо новини по темата: 14907
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: